29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Крисчън Бейл ще създаде домове за деца, лишени от родителски грижи

Крисчън Бейл от култовата лента „Батман“ е не само звезден актьор, но и филантроп. Освен че дарява пари за различни каузи, Бейл се включва пряко в една от тях. Инвестира в изграждане на домове за деца, лишени от родителски грижи. Мисията му е да създаде общност за деца сираци, където братята и сестрите могат да останат заедно, вместо да бъдат разделяни в различни приемни семейства. Проектът представлява своеобразно малко село в Палмдейл, Калифорния, в което Бейл ще инвестира 22 млн. долара. Очаква се проектът да бъде завършен до 2025 г.

Разположено до парк и в близост до търговска зона, това малко селище, което включва десетина къщи, две студия за преходни жилища и обществен център ще бъде първото по рода си в Калифорния.

„Това, което сме на път да направим, е нещо абсолютно ново и напълно необходимо. Представете си огромната болка и травмата от това да загубиш родителите си или да бъдеш откъснат от родителите си, а след това да загубиш братята и сестрите си – децата не заслужават това. Надявам се, че това селище ще бъде първото от многото и вярвам, че и други хора ще се присъединят към нас. Това са нашите деца и ние трябва да им помогнем“, каза Бейл пред The Hollywood Reporter на церемонията по полагане на основите.

Related Articles

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ