21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

КРИБ готви протести заради нов евроданък и липсата на диалог

КРИБ готви протести заради отказ на изпълнителната власт за дискусия относно готвен нов евроданък. Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), заедно с Американската търговска камара в България (АмЧам), Конфиндустрия България, Българо-белгийски бизнес клуб и Германо-българска индустриално-търговска камара, искат спешна среща с министър-председателя акад. Николай Денков във връзка с въвеждането на минимален допълнителен данък. Проектът на Министерски съвет вече е внесен в деловодството на парламента. Молбата за спешна среща е по повод обсъждане на предвидените за гласуване правила за допълнително облагане с ефективен данък от 15% в България, но без да се включат облекченията, заложени в европейската директива.

„КРИБ не е против 15% данък, след като той се въвежда от целия ЕС, но е против, че сме единствената държава, в която няма облекчения”, обясни председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

“Трябва да създаваме условия да се прави бизнес, само така ще расте икономиката, а само с взимане на заеми, вървим по гръцкия модел, който не е добър пример за нас. КРИБ ще прецени каква форма на протест да приеме ”, каза още той.

Related Articles

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ