10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

КРИБ готви протести заради нов евроданък и липсата на диалог

КРИБ готви протести заради отказ на изпълнителната власт за дискусия относно готвен нов евроданък. Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), заедно с Американската търговска камара в България (АмЧам), Конфиндустрия България, Българо-белгийски бизнес клуб и Германо-българска индустриално-търговска камара, искат спешна среща с министър-председателя акад. Николай Денков във връзка с въвеждането на минимален допълнителен данък. Проектът на Министерски съвет вече е внесен в деловодството на парламента. Молбата за спешна среща е по повод обсъждане на предвидените за гласуване правила за допълнително облагане с ефективен данък от 15% в България, но без да се включат облекченията, заложени в европейската директива.

„КРИБ не е против 15% данък, след като той се въвежда от целия ЕС, но е против, че сме единствената държава, в която няма облекчения”, обясни председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

“Трябва да създаваме условия да се прави бизнес, само така ще расте икономиката, а само с взимане на заеми, вървим по гръцкия модел, който не е добър пример за нас. КРИБ ще прецени каква форма на протест да приеме ”, каза още той.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ