20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Кое ще е първото „Коледно село на България“?

На 11-ти декември, 2021 г., на централния площад в село Чавдар, община Чавдар, се открива първото по рода си „Коледно село на България“. То се организира по примера на Австрия и Германия.

Събитието ще се случва всеки петък, събота и неделя от 11-ти декември до 1-ви януари, като за новогодишната нощ са предвидени много изненади.

На площад, който ще грее в празнични светлини, ще се предлагат немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино,  коледни напитки и коктейли. Посетителите ще имат възможност да опитат и местни продукти, коледни сладкиши и лакомства, приготвени на място в уютна и модерна пекарна.

Коледното село на България“ включва богата културна и развлекателна програма за хора от всички възрасти, но най-много предизвикателства и подаръци ще има за малчуганите.

Събитието ще бъде открито с концерт на популярната млада певица Маги Джанаварова. Ще има дегустации и презентации за жива бира и вина, уъркшоп за деца по правене на хляб, закуски и сладкиши.

В програмата са включени още литературни четения и представяне на книги, работилница за бижута и хенд мейд базар, кулинарно шоу на открито и богата музикална програма.

Коледното село в Чавдар се осъществява със спонсорството на община Чавдар като част от културния й календар, с финансовата подкрепа на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Автор на идеята е писателят Георги Бърдаров.

 

Related Articles

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ