10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Карлово: Санират 16 блока в първия етап на програмата

16 многофамилни жилищни сгради в Карлово ще бъдат санирани в първия етап на програмата, която се финансирана по Плана за възстановяване и развитие. От подадените 30 проектни предложения 16 са одобрени, 13 са в резервния списък, а 1 сдружение е отхвърлено, информират от администрацията в града.

Общината започва подготовката на документите за обявяване на обществените поръчки за избор на изпълнители по дейностите, включени в енергийните обследвания. Целта е в началото на лятото да стартират дейностите по санирането.

Ще бъде направена подписка от живущите в блоковете, които са в резервния списък, с искане пред МРРБ да бъдат финансирани и техните сгради, като се заложат средства в държавния бюджет или с привличане на европейски финанси.

Блоковете са построени преди повече от 50 години и спешно се нуждаят от ремонтните дейности, включени в програмата по саниране.

Ръководството на Община Карлово подкрепя сдруженията от сградите в резервния списък и ще внесе подписката в МРРБ с настояване те също да бъдат финансирани.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ