34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Карлово: Санират 16 блока в първия етап на програмата

16 многофамилни жилищни сгради в Карлово ще бъдат санирани в първия етап на програмата, която се финансирана по Плана за възстановяване и развитие. От подадените 30 проектни предложения 16 са одобрени, 13 са в резервния списък, а 1 сдружение е отхвърлено, информират от администрацията в града.

Общината започва подготовката на документите за обявяване на обществените поръчки за избор на изпълнители по дейностите, включени в енергийните обследвания. Целта е в началото на лятото да стартират дейностите по санирането.

Ще бъде направена подписка от живущите в блоковете, които са в резервния списък, с искане пред МРРБ да бъдат финансирани и техните сгради, като се заложат средства в държавния бюджет или с привличане на европейски финанси.

Блоковете са построени преди повече от 50 години и спешно се нуждаят от ремонтните дейности, включени в програмата по саниране.

Ръководството на Община Карлово подкрепя сдруженията от сградите в резервния списък и ще внесе подписката в МРРБ с настояване те също да бъдат финансирани.

Related Articles

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...

КСБ разработи пътна карта в помощ на желаещите да строят

Камарата на строителите в България публикува на сайта си пътна карта с практически съвети за осъществяване на всяка инвестиционна идея, свързана със строителство. Прагматичното...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ