4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Кампанията „Едно цвете за „Връбница”, едно цвете за вкъщи” продължава

Продължава озеленителната инициатива „Едно цвете за „Връбница”, едно цвете за вкъщи”, съобщават от районната администрация. С пролетни растения бяха разкрасени терени в ж.к. „Връбница“ 1 – 74 СУ „Гоце Делчев” при бл. 517.

В кампанията се включиха деца и възрастни жители на района, според които подобни акции не само правят пространствата около домовете по-красиви, но и сплотяват хората. Кампанията продължи в с. Мрамор и кв. „Волуяк“, където също бяха оформени цветни пана.

Следващата стъпка от проекта „Всичко зависи от нас“ е стенопис, популяризиращ запазването на биоразнообразието у нас. Инициативата е свързана, както с името на един от най-светлите християнски празници, така и с темата за събуждане на природата и нейното опазване.

На 9 април, от 11.00 часа, в близост до метростанция „Бели Дунав“ ще се обнови поредния терен, а Джаз формация „София“ ще изнесат концерт, по повод откриването на ново арт пространство.

Related Articles

Ремонтът на пречиствателна станция „Ясна поляна“ ще приключи в края на 2024-а

Аварийната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на...

Никулден е! Празнуват моряци, банкери и търговци

На 6 декември отбелязваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ