22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

КАБ предлага помощ при възстановяването на Турция и Сирия от земетресенията

Камарата на архитектите в България (КАБ) предлага професионално съдействие в процеса по възстановяване на Турция и Сирия от опустошителните земетресения. Председателят на КАБ арх. Владимир Милков е изпратил писмо до арх. Еюп Мухчу, председател на Камарата на архитектите в Турция, в което е изразил дълбока съпричастност към народа на Турция, който пострада от мощните трусове.

„България и Турция са съседни и приятелски държави, които споделят общо желание за по-добро бъдеще, просперитет и сигурност на двата народа. Убедени сме, че навременните и професионални усилия на архитектурно-строителния бранш в Турция ще допринесат за бързото и успешно възстановяване на страната“, обръща се към турския си колега арх. Милков.

Писмо с предложение за оказване на подкрепа и съдействие е изпратено и на Орас Махмуд, посланик на Сирия в България.

„Българските архитекти и всички граждани са покрусени от мащаба на разрушенията, които погубиха живота на десетки хиляди. Надеждите и пожеланията ни са за бързото възстановяване от трагедията“, пише в писмата.

От КАБ предлагат да съдействат с предоставянето на професионално сътрудничество и експертиза при възстановяването на разрушените от земетресенията сгради в засегнатите градове.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ