13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

КАБ отбелязва 85 години от създаването си с поредица от събития

Камарата на архитектите в България ще отбележи 85 години от създаването си с откриването на две изложби на 10 октомври, от 19:00 часа, в Централния дом на архитекта в София. Експозициите са на тема: “85 години Камарата на архитектите” и “Съвременна архитектура и софийски архитекти”.

Кулминацията на честванията ще бъде церемонията “Български архитектурни награди 2022″, която ще се проведе на 11 октомври.

Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 г. с наредба – закон на правителството. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 г., КАБ се възстановява през 1991 година. През 2003 г. Народното събрание приема специален Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.

Related Articles

Приключи реставрацията на фасадата на Министерството на транспорта в София

Успешна реставрация върна блясъка на фасадата на Министерството на транспорта в София. Възстановен е автентичният ѝ вид отпреди 100 години, информират от транспортното ведомство. Консервацията...

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ