25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

КАБ отбелязва 85 години от създаването си с поредица от събития

Камарата на архитектите в България ще отбележи 85 години от създаването си с откриването на две изложби на 10 октомври, от 19:00 часа, в Централния дом на архитекта в София. Експозициите са на тема: “85 години Камарата на архитектите” и “Съвременна архитектура и софийски архитекти”.

Кулминацията на честванията ще бъде церемонията “Български архитектурни награди 2022″, която ще се проведе на 11 октомври.

Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 г. с наредба – закон на правителството. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 г., КАБ се възстановява през 1991 година. През 2003 г. Народното събрание приема специален Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Подготвят електронен формуляр за признаване квалификацията на архитектите в ЕС

Камарата на архитектите в България (КАБ) посрещна близо 20 представители на Европейската мрежа на компетентните органи за професията Архитект – (Еuropean Network Architect`s Competence...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ