13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

КАБ отбелязва 85 години от създаването си с поредица от събития

Камарата на архитектите в България ще отбележи 85 години от създаването си с откриването на две изложби на 10 октомври, от 19:00 часа, в Централния дом на архитекта в София. Експозициите са на тема: “85 години Камарата на архитектите” и “Съвременна архитектура и софийски архитекти”.

Кулминацията на честванията ще бъде церемонията “Български архитектурни награди 2022″, която ще се проведе на 11 октомври.

Инженерно-архитектната камара е учредена на 7 октомври 1937 г. с наредба – закон на правителството. След вливане в Научно-технически съюз през 1949 г., КАБ се възстановява през 1991 година. През 2003 г. Народното събрание приема специален Закон за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, с който се учредява Камара на архитектите, която приема наименованието на камарата от 1991 година.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ