14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Йорданка Фандъкова: Първият от 29-те нови трамвая пътува към София

Първият от 29-те нови трамвая, които доставяме през тази и следващата година, вече пътува към София, информира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новите возила са част от усилията за модернизация на градския транспорт и мерките за по-чист въздух. Благодарение на направени икономии по проекта, освен първоначалните 25 трамвая, купуваме и 4 допълнителни, посочи също градоначалникът.

Предвижда се новите трамваи да се движат по линии с номера 4, 5 и 18. Те ще са нископодови, с климатик, платформа за качване, специални места за майки с колички и трудноподвижни хора и видеонаблюдение.

Новите трамвайни мотриси се доставят по проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за релсов транспорт – трамвайни мотриси“ по Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ