20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Йорданка Фандъкова: Първият от 29-те нови трамвая пътува към София

Първият от 29-те нови трамвая, които доставяме през тази и следващата година, вече пътува към София, информира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новите возила са част от усилията за модернизация на градския транспорт и мерките за по-чист въздух. Благодарение на направени икономии по проекта, освен първоначалните 25 трамвая, купуваме и 4 допълнителни, посочи също градоначалникът.

Предвижда се новите трамваи да се движат по линии с номера 4, 5 и 18. Те ще са нископодови, с климатик, платформа за качване, специални места за майки с колички и трудноподвижни хора и видеонаблюдение.

Новите трамвайни мотриси се доставят по проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за релсов транспорт – трамвайни мотриси“ по Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ