9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Йорданка Фандъкова: Първият от 29-те нови трамвая пътува към София

Първият от 29-те нови трамвая, които доставяме през тази и следващата година, вече пътува към София, информира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новите возила са част от усилията за модернизация на градския транспорт и мерките за по-чист въздух. Благодарение на направени икономии по проекта, освен първоначалните 25 трамвая, купуваме и 4 допълнителни, посочи също градоначалникът.

Предвижда се новите трамваи да се движат по линии с номера 4, 5 и 18. Те ще са нископодови, с климатик, платформа за качване, специални места за майки с колички и трудноподвижни хора и видеонаблюдение.

Новите трамвайни мотриси се доставят по проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за релсов транспорт – трамвайни мотриси“ по Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ