18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

„Исторически парк“ в с. Неофит Рилски е големият победител в Годишните награди в туризма ’22

„Светът се дигитализира, оптимизира и желае да пътува и да преживява. Това беше и фокусът ни през този мандат – да заявим ясно и категорично на всички наши основни пазари, че сме готови и очакваме всеки един, който желае да посети България.“ С тези думи министърът на туризма д-р Илин Димитров откри тържествената церемония по връчването на седмите Годишни награди в туризма – 2022, които се провеждат под патронажа на президента Румен Радев.

Награди бяха раздадени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини категории, както и в категорията за голямата награда „Изборът на българите“.

Голямата награда – „Изборът на българите“, беше лично връчена от президента Румен Радев на Ивелин Михайлов, изп. директор на проекта „Исторически парк“, село Неофит Рилски, Варна.

Първо място в категория „Туристическа дестинация“ завоюва община Ардино. Призът за „Специализиран туризъм“ отиде при председателя на Съвета по туризъм – Пловдив Любозар Фратев за Фестивал „Дефиле на младото вино“, Съвет по туризъм в Пловдив. В категория „Туристическа община 2022“, първата награда е за община Ветрино.

Сред официалните лица на церемонията бяха държавният глава, министрите на икономиката и на земеделието. На събитието присъстваха народни представители, посланици, кметове, представители на академичната общност, бизнеса, туристическите организации, медии и др.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ