15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Историческият музей в Габрово с обновена сграда и експозиция

През 2024 година Историческият музей в Габрово ще посрещне посетителите в обновена сграда и с нова експозиция. Тя ще бъде разположена на два етажа и ще представя местната история.

Ремонтът на една от най-забележителните сгради в Габрово се очаква да завърши до дни, след като преди повече от две години зданието беше затворено за реставрация и преустройство.

Инвестираните средства са на обща стойност 1 753 670 лв., като по-голямата част са осигурени чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С помощта на модерните технологии постоянната експозиция на Историческия музей ще разказва местната история. В залата на Новото време посетителите ще могат да видят единственото фабрично знаме, запазено в български музей, както и първата българска банкнота.

В музея е обособена зала за работа с деца, отделено е пространство и за сувенирен щанд.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ