14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Информационен ден по проект „Слънчеви градове“

Информационен ден по проект „Слънчеви градове“ (SOLAR CITIES) ще се проведе на 11.07.2023 г. (вторник) от 16:00 до 18:00 ч., на изхода на метростанция „Бели Дунав“ (от страната на пазар „Връбница“). Събитието се организира от Столична община. Целта е да се представи най-новото проучване за потенциала на слънчевата енергия на над 2 000 сгради за производство на електричество от възобновяеми източници. Ще се популяризират и най-новите тенденции и технологии в областта на възобновяемата енергия, като се представят добрите практики и примери от Европа.

Информационният ден е в рамките на проект „Слънчеви градове“ (SOLAR CITIES), който е със срок на изпълнение до м. декември 2023 г. и се реализира с финансовата подкрепа на Европейска инициатива за климата (EUKI) – инструмент за финансиране на Федерално министерство на околната среда на Федерална Република Германия.

Проектът цели да подпомогне процеса по оползотворяване на потенциала на покривните пространства в градовете с цел производство на електричество от фотоволтаични инсталации, както и насърчаването и улесняването на инвестициите във фотоволтаични инсталации от местното население, бизнеса и обществените институции.

Столична община отправя покана към всички заинтересовани лица да вземат участие в събитието.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ