13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Интерактивна изложба представя 11-годишната дейност на Детска архитектурна работилница

Интерактивна изложба разказва на младите за значението на архитектурата в живота и им дава възможност да се докоснат до магията на моделирането. В голямата зала на Гьоте-институт България е представена изложбата “ГРАД – голяма работилница за архитекти и деца”. Сдружение “Детска архитектурна работилница” вече 11 години запознава децата участници в архитектурни ателиета с градско планиране, екология, образуване на форми и изграждане на конструкции.

Изложбата е насочена към деца и ученици между 2-ри и 5-и клас. Изложбата – работилница има за цел да разкаже на децата за значението на архитектурата в живота на хората и да им даде възможност да се докоснат до магията на моделирането. За изучаващите немски език е подготвено приключение в града и търсене на съкровище.

В рамките на изложбата е представен проект за проектнобазирано учене,в който фокусът е върху образованието чрез изградена среда (Built Environment Education). В него се включва изучаването на архитектурен и ландшафтен дизайн, градско планиране, опазване на културното наследство и запознаване с предизвикателствата породени от тези дейности.

Related Articles

11 проекта с награди от архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“

11 студентски проекта са отличени в юбилейното 20 издание на архитектурния конкурс „Арх. Димитър Богданов“. Голямата награда - едногодишна стипендия от студио „Амфион“ получава...

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ