Интерактивна изложба представя 11-годишната дейност на Детска архитектурна работилница

0

Интерактивна изложба разказва на младите за значението на архитектурата в живота и им дава възможност да се докоснат до магията на моделирането. В голямата зала на Гьоте-институт България е представена изложбата “ГРАД – голяма работилница за архитекти и деца”. Сдружение “Детска архитектурна работилница” вече 11 години запознава децата участници в архитектурни ателиета с градско планиране, екология, образуване на форми и изграждане на конструкции.

Изложбата е насочена към деца и ученици между 2-ри и 5-и клас. Изложбата – работилница има за цел да разкаже на децата за значението на архитектурата в живота на хората и да им даде възможност да се докоснат до магията на моделирането. За изучаващите немски език е подготвено приключение в града и търсене на съкровище.

В рамките на изложбата е представен проект за проектнобазирано учене,в който фокусът е върху образованието чрез изградена среда (Built Environment Education). В него се включва изучаването на архитектурен и ландшафтен дизайн, градско планиране, опазване на културното наследство и запознаване с предизвикателствата породени от тези дейности.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си