15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Инспектират изграждащия се пътен надлез при селата Рогош, Скутaре и Трилистник

На 2 февруари 2024 г. (петък) от 11:00 часа областният управител на Пловдивска област д-р инж. Илия Зюмбилев ще инспектира работата по изграждащия се надлез над жп прелез при селата Рогош, Скутaре и Трилистник. С него ще бъдат ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски от ДП НКЖИ, експерти от Областна администрация Пловдив и кметове на засегнатите населени места.

ДП НКЖИ е инвеститор на Подобект 4 „Прелез на км 17+008 за изграждане на нов пътен надлез на км 17+008“ към Обект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас – Фаза 2“ по Проект 1 „Развитие на железопътен възел Пловдив“ в землищата на с. Рогош, с. Скутаре и с. Трилистник, община „Марица“, област Пловдив.

Към момента жителите на село Трилистник ползват алтернативен път покрай жп линията, който им осигурява директна връзка през село Скутaре с град Пловдив и село Рогош.

Алтернативният път бе изграден в резултат на работна среща, организирана отново по искане д-р инж. Зюмбилев през август 2023 г., на която инж. Бакалски сподели, че надлезът при Рогош би трябвало да е готов през март т.г.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ