23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Инспектират изграждащия се пътен надлез при селата Рогош, Скутaре и Трилистник

На 2 февруари 2024 г. (петък) от 11:00 часа областният управител на Пловдивска област д-р инж. Илия Зюмбилев ще инспектира работата по изграждащия се надлез над жп прелез при селата Рогош, Скутaре и Трилистник. С него ще бъдат ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски от ДП НКЖИ, експерти от Областна администрация Пловдив и кметове на засегнатите населени места.

ДП НКЖИ е инвеститор на Подобект 4 „Прелез на км 17+008 за изграждане на нов пътен надлез на км 17+008“ към Обект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас – Фаза 2“ по Проект 1 „Развитие на железопътен възел Пловдив“ в землищата на с. Рогош, с. Скутаре и с. Трилистник, община „Марица“, област Пловдив.

Към момента жителите на село Трилистник ползват алтернативен път покрай жп линията, който им осигурява директна връзка през село Скутaре с град Пловдив и село Рогош.

Алтернативният път бе изграден в резултат на работна среща, организирана отново по искане д-р инж. Зюмбилев през август 2023 г., на която инж. Бакалски сподели, че надлезът при Рогош би трябвало да е готов през март т.г.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ