Home Бизнес Инвестиции за над 70 млн. лв. стартират в Индустриалната зона – Костинброд

Инвестиции за над 70 млн. лв. стартират в Индустриалната зона – Костинброд

0

Инвестиции в размер на 70 млн. лв. се планират в Индустриалната зона – Костинброд. Това стана ясно по време на посещението на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов в Зоната. До момента в района на Костинброд частни компании са вложили над 200 млн. лв. Икономическият министър посети Зоната по покана на кмета на общината Трайко Младенов.

„Включването на Зоната в регистъра на индустриалните паркове в България ще даде възможност компаниите да ползват облекчен режим на административни процедури“, коментира министър Стоянов. По думите му в момента Министерството на икономиката и индустрията е в процес на изработване на Програма за развитие на индустриалните паркове в България. Предвижда се тя да включва различни мерки за подкрепа, като от нея ще могат да се възползват единствено индустриални паркове, включени в регистъра, подчерта министърът.

Една от най-големите гръцки компании за производство на шоколад и други сладкарски изделия планира да премести цялото си производство в България. Инвестиция от 12 млн. лв. стартира и един от най-големите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа.

Близостта до София е движещ фактор за съсредоточаване на толкова инвестиции в региона, коментират анализатори.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си