26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Инвеститори и кметове се събират на национална конференция за развитие на регионите

Дни след местните избори инвеститори и новоизбрани кметове се събират на национална конференция, посветена на развитието на регионите и приноса на бизнеса. Целта е да се търсят работещи модели на взаимодействие между частната инициатива и местната власт. Специално внимание ще бъде отделено на инвестициите в хората и човешкия капитал като ключов фактор за икономическото и социално развитие на общините.

Дискусията ще започне с анализ на Института за пазарна икономика за общините, които се развиват най-бързо в последните години.

Форумът ще покаже успешни примери на големи компании с влияние върху регионалните икономики, както и примери на общини, които последователно работят с инвеститори.

Другият акцент на дискусията са индустриите с принос към перспективите за заетост и задържането на хората в съответния регион.

В конференцията ще се включат новоизбрани кметове и представители на местната власт, както и изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева.

Организатори на събитието са Българската стопанска камара и сдружението на общините.

Related Articles

В Белослав откриха първия информационен център за екотуризмъм

В Община Белослав заработи първият Информационен център за екотуризъм "Птичи рай“ в местността "Ятата". По проекта е инсталирано и специално техническо оборудване, достъпно за хора...

Община Разград изгражда нов атракционен парк

Община Разград планира изграждането на нов атракционен парк с велоалеи. Той ще бъде разположени в местността Голак на площ от 5623 кв.м и с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ