26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч

След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета. Според зам.-кметът по „Екология” Иван Стоянов санитарната сеч в града има нужда от изцяло нова организация, тъй като има заповеди за премахване на опасни дървета, които отлежават с години.

Общинското предприятие разполага с томограф, който да изследва дърветата дали са здрави отвътре, макар отвън да нямат видими белези за заболявания, информират от предприятието.

Персоналът ще бъде обучен да работи с техниката и през 2024-а година започва обследване на всички дървета в града. Ще бъде направена пълна паспортизация и опасните дървета ще се премахват приоритетно.

Необходимо е също да се направи компенсаторно залесяване, което да замени падналите или отрязани дървета.

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ