15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч

След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета. Според зам.-кметът по „Екология” Иван Стоянов санитарната сеч в града има нужда от изцяло нова организация, тъй като има заповеди за премахване на опасни дървета, които отлежават с години.

Общинското предприятие разполага с томограф, който да изследва дърветата дали са здрави отвътре, макар отвън да нямат видими белези за заболявания, информират от предприятието.

Персоналът ще бъде обучен да работи с техниката и през 2024-а година започва обследване на всички дървета в града. Ще бъде направена пълна паспортизация и опасните дървета ще се премахват приоритетно.

Необходимо е също да се направи компенсаторно залесяване, което да замени падналите или отрязани дървета.

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ