11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Изложба представя Свиленград в снимки преди 100 години и днес

Изложбата под надслов „Свиленград – 110 години свобода” бе открита по случай 110 години от освобождението на града. Експозицията представя исторически снимки от началото на Балканската война.

Представени са фотоси от летище Мустафа паша и първите български авиатори.

На друга част от паната са снимки от възстановяването на опожарения Свиленград през 1913 г. – църквата в махала Гебран, която е била изцяло построена наново. Интересни са също така и фотосите на обществени сгради отпреди 100 години и изгледът им в наши дни. Това са – Българска популярна банка, днес ДСК, старото и днешното читалище, бившата градска аптека, функционираща сега като хотел, градската градина назад във времето и днешният градски парк, старият мост преди 100 г. и в настоящето.

Изложбата, подготвена от Историческия музей може да се види до края на октомври във фоайето на Общинска администрация Свиленград.

Снимка: Община Свиленград

Related Articles

Благомир Коцев: Община Варна очаква до 100 млн. лева за строителни дейности и проектиране

За следващата година Община Варна ще получи финансова инжекция до 100 милиона лева. Те ще са за строителство, проектиране, покупка на техника и други...

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ