-2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10 октомври 2023 г. тя ще бъде в музей галерия „Анел“ в София . Организира се от домакините и Съюз на колекционерите в България. Експозицията включва 26 фотографии на едни от емблематичните проекти на именития творец, подписани лично от него.

Колекцията прекосява сложния визуален маршрут от монументалния „Опакован Райхстаг“ в Берлин до ефирните „Заобиколени острови“ в Маями. Опаковъчните инсталации на Кристо предефинират разбирането за познатите структури и пейзажи. Чрез артистичното обгръщане на сгради, паметници и дори на цели острови, Кристо предизвиква да видим познатото в нова светлина. Провокира публиката да постави под въпрос границите между изкуството и архитектурата.

От „Плаващите кейове“ на италианското езеро Изео до ефирната „Завеса на долината“ в Колорадо творбите на Кристо взаимодействат с естествената среда, разкривайки по нов начин нейната красота.

Related Articles

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план

Три фонтана, водна каскада, лапидариум, две детски площадки, осветление, пейки и нова растителност ще има в най-стария парк в града Ремонтът на Дондуковата в Пловдив...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ