14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10 октомври 2023 г. тя ще бъде в музей галерия „Анел“ в София . Организира се от домакините и Съюз на колекционерите в България. Експозицията включва 26 фотографии на едни от емблематичните проекти на именития творец, подписани лично от него.

Колекцията прекосява сложния визуален маршрут от монументалния „Опакован Райхстаг“ в Берлин до ефирните „Заобиколени острови“ в Маями. Опаковъчните инсталации на Кристо предефинират разбирането за познатите структури и пейзажи. Чрез артистичното обгръщане на сгради, паметници и дори на цели острови, Кристо предизвиква да видим познатото в нова светлина. Провокира публиката да постави под въпрос границите между изкуството и архитектурата.

От „Плаващите кейове“ на италианското езеро Изео до ефирната „Завеса на долината“ в Колорадо творбите на Кристо взаимодействат с естествената среда, разкривайки по нов начин нейната красота.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ