15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Изграждат трета лента на част от пътя Севлиево – Габрово

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда изграждането на трета лента в участъка на път II-44 Севлиево – Габрово в района на с. Враниловци. За повишаване безопасността на движение при кръстовището за селото в момента се изпълняват краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение. Те включват монтирането на разделителни колчета, за да се ограничат възможностите за рискови изпреварвания и маневри от шофьорите, както и поставянето на пътни кабари, които да привличат вниманието на шофьорите при неспазване правилата на движение.

Предстои директорът на Областно пътно управление – Габрово да обяви обществена поръчка за проектирането на трета лента в участъка от второкласния път Севлиево – Драгановци – Габрово, заедно с изработването на парцеларен план.

Предвидено е до края на годината ще бъде обявена обществена поръчка и за оценка на въздействието върху пътната безопасност, която ще определи дългосрочните мерки за повишаване безопасността с оглед предстоящото изграждане на тунела под Шипка.

До дни експерти на АПИ ще направят оглед на кръстовището в квартал „Киевци“, за да се набележат допълнителни мерки за безопасност на движението. Предстои да бъдат монтирани нови пътни знаци и да бъде положена хоризонтална маркировка на 4 участъка в област Габрово – на път I-5 Дряново – Габрово при 141-ви км, на път II-44 Севлиево – Габрово при 21-ви км и кръстовището за с. Ряховци на път I-4 при 77-ми км. Ще се обезопаси и участък от път I-5 в района на село Зая.

Related Articles

Резултати от конкурса за концепция за оформление на зала 1 в Дома на архитекта в София

Журито не присъди първо място, а излъчи две втори и една трета награда Ясно е класирането в конкурса за концепция за художествено-пространствено оформление на зала...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ