4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Изграждат трета лента на част от пътя Севлиево – Габрово

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда изграждането на трета лента в участъка на път II-44 Севлиево – Габрово в района на с. Враниловци. За повишаване безопасността на движение при кръстовището за селото в момента се изпълняват краткосрочни мерки за повишаване безопасността на движение. Те включват монтирането на разделителни колчета, за да се ограничат възможностите за рискови изпреварвания и маневри от шофьорите, както и поставянето на пътни кабари, които да привличат вниманието на шофьорите при неспазване правилата на движение.

Предстои директорът на Областно пътно управление – Габрово да обяви обществена поръчка за проектирането на трета лента в участъка от второкласния път Севлиево – Драгановци – Габрово, заедно с изработването на парцеларен план.

Предвидено е до края на годината ще бъде обявена обществена поръчка и за оценка на въздействието върху пътната безопасност, която ще определи дългосрочните мерки за повишаване безопасността с оглед предстоящото изграждане на тунела под Шипка.

До дни експерти на АПИ ще направят оглед на кръстовището в квартал „Киевци“, за да се набележат допълнителни мерки за безопасност на движението. Предстои да бъдат монтирани нови пътни знаци и да бъде положена хоризонтална маркировка на 4 участъка в област Габрово – на път I-5 Дряново – Габрово при 141-ви км, на път II-44 Севлиево – Габрово при 21-ви км и кръстовището за с. Ряховци на път I-4 при 77-ми км. Ще се обезопаси и участък от път I-5 в района на село Зая.

Related Articles

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод в Силистра

Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на публична общинска инфраструктура в община Силистра. Финансирането се предоставя по реда на Закона за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ