25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча.

Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31 лв. и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Срокът на изпълнение е 176 календарни дни. Изпълнител на строително – монтажните дейности е „ПСОВ 22” ДЗЗД, гр. Гоце Делчев.

С изграждането на новото съоръжение ще се постигне механично и биологично пречистване на отпадъчните води на Стрелча и тяхното обеззаразяване. В процеса се включва обезводняване на утайката с предвидено аварийно изсушително поле. Системата ще функционира чрез довеждащ канализационен колектор на всички отпадни води от града, чието трасе ще е разположено по десния бряг на река Стрелчанска Луда Яна и стигащо до ПСОВ в местността „Мечкерец“.

„Това е един изключително важен проект за Стрелча с оглед здравните рискове за жителите и гостите на града, опазване на околната среда и развитието на туризма като структуроопределящ отрасъл“, коментира кметът инж. Георги Павлов. И допълни, че проектът е добър пример за отлично взаимодействие между местна и държавна власт, чиито резултати са в полза на гражданите.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ