18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча.

Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31 лв. и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Срокът на изпълнение е 176 календарни дни. Изпълнител на строително – монтажните дейности е „ПСОВ 22” ДЗЗД, гр. Гоце Делчев.

С изграждането на новото съоръжение ще се постигне механично и биологично пречистване на отпадъчните води на Стрелча и тяхното обеззаразяване. В процеса се включва обезводняване на утайката с предвидено аварийно изсушително поле. Системата ще функционира чрез довеждащ канализационен колектор на всички отпадни води от града, чието трасе ще е разположено по десния бряг на река Стрелчанска Луда Яна и стигащо до ПСОВ в местността „Мечкерец“.

„Това е един изключително важен проект за Стрелча с оглед здравните рискове за жителите и гостите на града, опазване на околната среда и развитието на туризма като структуроопределящ отрасъл“, коментира кметът инж. Георги Павлов. И допълни, че проектът е добър пример за отлично взаимодействие между местна и държавна власт, чиито резултати са в полза на гражданите.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ