23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Изграждат парк с открит аудиториум в Медицинския университет в Плевен

Красив парк с открит аудиториум ще бъде изграден в Медицинския университет – Плевен. Дейностите са по проект за благоустрояване на част от двора на висшето учебно заведение. Пространството около Ректората ще бъде изпълнено с изцяло ново озеленяване, като се запазят наличните дървета. Ще бъдат построени аудиториум с 300 седящи места, каскада, алеи с помпено помещение и поливна система.

Предвижда се построяването на нова ограда. Проектът е дело на най-голямото архитектурно бюро в страната на плевенчанина арх. Иво Петров. Избраната фирма строител е „АВ билд” ЕООД – София.

Поздравявам ръководството за прекрасната идея и началото на нейната реализация, която е инвестиция не само за плевенската Алма Матер, но и за целия град. Това начинание ще остане за поколения наред и ще бъде още един положителен щрих към все по-нарастващия престиж на Медицинския университет – Плевен, каза в обръщението си Георг Спартански.

По думите на настоящия ректор проф. д-р Добромир Димитров, работещите и учещите в плевенският Медицински университет заслужават тази нова модерна визия, която ще е както добро място за провеждането на събития на учебното заведение, така и за приятен отдих.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ