5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Изграждат парк с открит аудиториум в Медицинския университет в Плевен

Красив парк с открит аудиториум ще бъде изграден в Медицинския университет – Плевен. Дейностите са по проект за благоустрояване на част от двора на висшето учебно заведение. Пространството около Ректората ще бъде изпълнено с изцяло ново озеленяване, като се запазят наличните дървета. Ще бъдат построени аудиториум с 300 седящи места, каскада, алеи с помпено помещение и поливна система.

Предвижда се построяването на нова ограда. Проектът е дело на най-голямото архитектурно бюро в страната на плевенчанина арх. Иво Петров. Избраната фирма строител е „АВ билд” ЕООД – София.

Поздравявам ръководството за прекрасната идея и началото на нейната реализация, която е инвестиция не само за плевенската Алма Матер, но и за целия град. Това начинание ще остане за поколения наред и ще бъде още един положителен щрих към все по-нарастващия престиж на Медицинския университет – Плевен, каза в обръщението си Георг Спартански.

По думите на настоящия ректор проф. д-р Добромир Димитров, работещите и учещите в плевенският Медицински университет заслужават тази нова модерна визия, която ще е както добро място за провеждането на събития на учебното заведение, така и за приятен отдих.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ