18 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Изграждат парк с открит аудиториум в Медицинския университет в Плевен

Красив парк с открит аудиториум ще бъде изграден в Медицинския университет – Плевен. Дейностите са по проект за благоустрояване на част от двора на висшето учебно заведение. Пространството около Ректората ще бъде изпълнено с изцяло ново озеленяване, като се запазят наличните дървета. Ще бъдат построени аудиториум с 300 седящи места, каскада, алеи с помпено помещение и поливна система.

Предвижда се построяването на нова ограда. Проектът е дело на най-голямото архитектурно бюро в страната на плевенчанина арх. Иво Петров. Избраната фирма строител е „АВ билд” ЕООД – София.

Поздравявам ръководството за прекрасната идея и началото на нейната реализация, която е инвестиция не само за плевенската Алма Матер, но и за целия град. Това начинание ще остане за поколения наред и ще бъде още един положителен щрих към все по-нарастващия престиж на Медицинския университет – Плевен, каза в обръщението си Георг Спартански.

По думите на настоящия ректор проф. д-р Добромир Димитров, работещите и учещите в плевенският Медицински университет заслужават тази нова модерна визия, която ще е както добро място за провеждането на събития на учебното заведение, така и за приятен отдих.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ