20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Изграждат нов 4-етажен паркинг в столичния квартал „Надежда“

Започва строителството на нов, изцяло надземен паркинг в столичния район „Надежда“. Той ще е на четири етажа с обща площ от 5607 кв.м.между улиците “Кирил Дрангов“ и ул. “Анастас Лозанчев“ (ж.к. “Надежда 1“). Предвидени са 310 паркоместа, от които 32 места са с възможност за зареждане на електрически автомобили.

Достъпът до многоетажния паркинг ще бъде от ул. “Чипровско въстание“. До входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Покривната конструкция на сградата е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. При проектирането на многоетажния паркинг са спазени противопожарните и санитарно-хигиенните изисквания за този тип сгради.

Бюджетът на проекта е 6 314 000 лева без ДДС. От тях „Софийски имоти“ осигурява 1,914 млн. лв., а Фондът за градско развитие останалатa сума в размер на 4,4 млн. лв. Изпълнител е фирма „Техно Енерджи“ ООД, а срокът за завършване е 28 юли 2023 година.

Related Articles

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...

Шест габровски проекта одобрени за финансиране по ПУДООС

Община Габрово, Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП), гимназиите „Пенчо Семов“ и „Акад. Иван Гюзелев“, училище „Ран Босилек“ и Детска градина „Мики Маус“ получават...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ