36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Изграждат нов пробив на бул. „Тодор Каблешков“ и вътрешния ринг на София

„​​​​Започва изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е изцяло нов пробив от булеварда и 1,4 км от III градски ринг, чието строителство е заложено в програмата на Столична община.

Новото трасе е продължение на вече съществуващия бул. „Тодор Каблешков“ и също ще бъде с две пътни платна с широчина 9 м (3 ленти по 3 м), еднопосочни велоалеи с ширина 2 м и тротоари средно по 5 м. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично LED осветление.

Проектът предвижда изграждане и реконструкция на канализация, водоснабдяване, електроразпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветление, газoпровод. Ще бъде изграден нов мост над реката и преход към коригирания участък на р. Дреновичка.

Изграждането на III градски ринг е от изключителна важност за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и подобряване на качеството на въздуха в града.

Related Articles

Главният архитект на Гронинген ще изнесе лекция във Варна

Ландшафтният архитект Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще изнесе лекция в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна - добрите примери”. Неговата...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ