27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Изграждат нов пробив на бул. „Тодор Каблешков“ и вътрешния ринг на София

„​​​​Започва изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е изцяло нов пробив от булеварда и 1,4 км от III градски ринг, чието строителство е заложено в програмата на Столична община.

Новото трасе е продължение на вече съществуващия бул. „Тодор Каблешков“ и също ще бъде с две пътни платна с широчина 9 м (3 ленти по 3 м), еднопосочни велоалеи с ширина 2 м и тротоари средно по 5 м. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично LED осветление.

Проектът предвижда изграждане и реконструкция на канализация, водоснабдяване, електроразпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветление, газoпровод. Ще бъде изграден нов мост над реката и преход към коригирания участък на р. Дреновичка.

Изграждането на III градски ринг е от изключителна важност за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и подобряване на качеството на въздуха в града.

Related Articles

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ