5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Изграждат нов пробив на бул. „Тодор Каблешков“ и вътрешния ринг на София

„​​​​Започва изграждането на бул. „Тодор Каблешков“ от ул. „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е изцяло нов пробив от булеварда и 1,4 км от III градски ринг, чието строителство е заложено в програмата на Столична община.

Новото трасе е продължение на вече съществуващия бул. „Тодор Каблешков“ и също ще бъде с две пътни платна с широчина 9 м (3 ленти по 3 м), еднопосочни велоалеи с ширина 2 м и тротоари средно по 5 м. В средата се обособява трасе за бъдещо трамвайно движение. Ще се изгради и ново улично LED осветление.

Проектът предвижда изграждане и реконструкция на канализация, водоснабдяване, електроразпределителна мрежа, телекомуникации, улично осветление, газoпровод. Ще бъде изграден нов мост над реката и преход към коригирания участък на р. Дреновичка.

Изграждането на III градски ринг е от изключителна важност за подобряване на транспортната комуникация между южните квартали на София, за извеждане на трафика от центъра и подобряване на качеството на въздуха в града.

Related Articles

Конференция: „Технологии и услуги за управление на водите в България“

На 5 декември (вторник) 2023 г. от 9:00 до 16:30 ч. в Гранд Хотел София, зала София, ул. Гурко 1, ще се проведе конференция...

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ