16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Изграждат нова многофункционална спортна зала в София

До края на 2025 г. в София се очаква да бъде изградена новата многофункционална спортна зала „Слатина“, която ще бъде изграждана с помощта на публично-частно партньорство, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Проектът ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие и инвестиция от страна на баскетболния клуб „БУБА Баскет“.

Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт за софиянци. Столична община е дала срочно право на строеж от 30 години, след който срок общината ще стане собственик на спортния обект.

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по-малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани.

Председателят на СОС обяви, че стойността на проекта е 11 200 000 лева без ДДС. Поставените срокове са седем месеца за проектиране и 24 месеца за изпълнението на обекта.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ