12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Изграждат нова многофункционална спортна зала в София

До края на 2025 г. в София се очаква да бъде изградена новата многофункционална спортна зала „Слатина“, която ще бъде изграждана с помощта на публично-частно партньорство, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Проектът ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие и инвестиция от страна на баскетболния клуб „БУБА Баскет“.

Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт за софиянци. Столична община е дала срочно право на строеж от 30 години, след който срок общината ще стане собственик на спортния обект.

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по-малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани.

Председателят на СОС обяви, че стойността на проекта е 11 200 000 лева без ДДС. Поставените срокове са седем месеца за проектиране и 24 месеца за изпълнението на обекта.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ