10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Изграждат велоалея покрай околовръстния път на Свиленград

Свиленград ще изгражда велоалея по проект в партньорство с общините Хасково и Харманли. Проектът „Изпълнение на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност на територията на Хасково, Свиленград и Харманли“ се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Основната цел на проекта е изпълнението на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност в трите града.

На територията на Свиленград ще бъде изградена велосипедна инфраструктура – велоалея по продължението на ул. „Сан Стефано” (околовръстния път), между ул. „Акад. Желязков” и ул. „Драган Цанков”. Дължината й ще бъде 796 метра и ще свързва кв. „Изгрев” с Градския парк, Спортната зала, стадион „Колодрума” и плувен комплекс „Бурденис”. Велоалеята ще бъде отделена от автомобилното движение с озеленена площ.

Ще бъдат осветени и маркирани няколко пешеходни пътеки в града. Ще се монтират и пътни соларни знаци Д-17 с тройно премигване, предупреждаващи за пешеходните пътеки.

Общата стойност на проекта е 9 312 110 лева. От тях средствата за Община Свиленград са 469 191 лева.

Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ