20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Изграждат велоалея покрай околовръстния път на Свиленград

Свиленград ще изгражда велоалея по проект в партньорство с общините Хасково и Харманли. Проектът „Изпълнение на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност на територията на Хасково, Свиленград и Харманли“ се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Основната цел на проекта е изпълнението на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност в трите града.

На територията на Свиленград ще бъде изградена велосипедна инфраструктура – велоалея по продължението на ул. „Сан Стефано” (околовръстния път), между ул. „Акад. Желязков” и ул. „Драган Цанков”. Дължината й ще бъде 796 метра и ще свързва кв. „Изгрев” с Градския парк, Спортната зала, стадион „Колодрума” и плувен комплекс „Бурденис”. Велоалеята ще бъде отделена от автомобилното движение с озеленена площ.

Ще бъдат осветени и маркирани няколко пешеходни пътеки в града. Ще се монтират и пътни соларни знаци Д-17 с тройно премигване, предупреждаващи за пешеходните пътеки.

Общата стойност на проекта е 9 312 110 лева. От тях средствата за Община Свиленград са 469 191 лева.

Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ