15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Избраха фирма за разширението на АМ „Тракия” от София до Пловдив

Софийската фирма „ВИА – План” ЕООД е избрана от АПИ да извърши първата процедура за разширение на АМ „Тракия” от София до Пловдив. Компанията трябва да извърши оценка на въздействието върху пътната безопасност на магистралата в участъка София – Пловдив от км 0+000 до км 156+284.

Класираната фирма е дала най-ниска цена от 36 210 лева без ДДС сред други пет участници. Срещу нея тя трябва да изготви анализ на 156-километровото трасе. Трябва да обследва всички съоръжения – мостове, виадукти, пътни възели и тунели, както и отбивките по трасето.

Анализът върху пътната безопасност е задължителна преди реализирането на инвестиционно намерение за такъв клас пътища според новите европейски регламенти.

След като той бъде готов от АПИ може да стартират обществена поръчка за проектирането на съоръжението, а след това и за неговото строителство. В най-оптимистичния вариант това може да се случи до 3 години и да започне реалното разширение на магистралата.

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ