7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

За 22 септември: Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност” в Търново

Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност” ще е част от акцентите в програмата на Велико Търново, посветена на 114 години от обявяване на Независимостта на България.

Любителите на историята от всички възрасти ще тръгнат в 10:00 часа на празничния ден – 22 септември от църквата-музей „Св. Димитър Солунски”, ще преминат през църквите „Св. 40 мъченици” и „Св. св. Петър и Павел”, след което през Асеневата порта ще стигнат до Пирамидата на Независимостта на крепостта „Царевец“. Всяка една от спирките ще бъде съпроводена с беседа от специалистите към Регионалния исторически музей.

Тази година в традиционната разходка с беседи няма да бъде включен Музей „Възраждане и Учредително събрание“ заради ремонтни дейности, но гостите ще могат да се присъединят към празничното шествие от Царевец до паметника „Майка България”, където ще бъдат поднесен благодарствен венец.

Празничният ден ще завърши с аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” и илюминации.

Related Articles

Изграждат интермодален хъб за превоз на стоки

Трите терминала ще бъдат разположени в Пловдив, София и Бургас „Тракия икономическа зона“ със свои партньори от Италия ще изгради мащабен интермодален хъб с три...

Благомир Коцев: Община Варна очаква до 100 млн. лева за строителни дейности и проектиране

За следващата година Община Варна ще получи финансова инжекция до 100 милиона лева. Те ще са за строителство, проектиране, покупка на техника и други...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ