24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

За трети път: Конференция „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“

От 20 до 22 юни 2023 г. ще се проведе конференцията „Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход“. Събитието се провежда за трети път и ще обединява европейски и български лидери, водещи експерти, представители на бизнеса и НПО.

В третото издание на Green Transition разширяваме диалога и поставяме във фокуса на дебата необходимостта от коопериране и свързаност на страните от Централна и Източна Европа в прехода към нисковъглеродни икономики и устойчиво развитие. Ще насърчим обмяната на добри практики и водещи решения в контекста на Зелената трансформация от сферата на индустриите, зеленото финансиране и развитието на иновациите, споделят организаторите.

В рамките на 3 дни ще бъдат дискутирани актуални теми по панели, свързани със “Зеления преход” и предизвикателствата в Централна и източна Европа (ЦИЕ).

Първият ден на форума ще бъде посветен на

Зеления преход в страните от ЦИЕ и енергийната сигурност и свързаност. В програмата е предвидена е и кръгла маса на тема „Новата енергийна стратегия на България“.

Във втория ден ще се дискутира зеленото финансиране, кръговата икономика и декарбонизация на индустрията.

В последния ден фокусът ще е насочен към бъдещето на транспорта, дигитализацията, умните градове и продоволствената сигурност.

Пред участниците ще говорят председателят на НС Росен Желязков, заместник-председателят на ЕК Мирош Шефчович, еврокомисарите Елиза Ферейра и Янез Поточник, вицепремиерът Мария Габриел, министрите на околната среда и водите Юлиян Попов, на икономиката Богдан Богданов, на иновациите Милена Стойчева, на енергетиката Румен Радев, евродепутати и други.

Related Articles

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ