26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

За втори път: В Пловдив ще се проведе общоградско почистване

На 14 май (неделя) ще бъде даден старт на кампанията „Чисто зелено“ – общоградската инициатива за почистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив в един ден. Началният час на събитието е 10:00 ч. и ще продължи до 16:30 ч.

Мащабната акция се проведе за първи път миналата година като в нея се включиха хиляди пловдивчани и бяха събрани над 20 тона отпадъци.

Тази година инициативата е насочена към междублоковите пространства в шестте района на града, както и към Младежки хълм, Хълм на освободителите (Бунарджик), Данов хълм (Сахат тепе) и парк „Розариум“, Гребна база – Пловдив.

Целта на кампанията е да бъдат почистени някои от най замърсените градски части, а гражданите да бъдат приобщени към идеята за опазване на околната среда.

За улеснение на участниците, на територията на всеки един от административните райони са определени пунктове за получаване на чували за събиране на отпадъци, ръкавици и дезинфектанти. Ето и местата:

– Младежки хълм – Детска железница

– Хълм на освободителите (Бунарджик) – паметник „Васил Левски”

– Данов хълм (Сахат тепе) – площадка под Часовниковата кула

– Парк „Розариум“

– Младежки център на Гребна база – Пловдив

– междублокови пространства – от районните администрации и домоуправители

От Община Пловдив призовават всички отново да обединим усилията си и да надградим резултатите, постигнати през 2022 г. за един по-чист и зелен град!

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ