29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

За Баба Марта: Пясъчни Пижо и Пенда на плажа в Бургас

Пясъчни фигури на Пижо и Пенда се появиха за Баба Марта на централния площад в Бургас. Автори на скулптурата са холандците Пол Хогард и съпругата му Реми, които от няколко години живеят в града и не пропускат да отбележат нито една важна за българите традиция.

По повод годишнина от гибелта на Левски те сътворяват портрет на Апостола, за Богоявление край моста в Бургас издигат огромен кръст с красиви орнаменти. Сега вдъхновение им става традицията през март да се носят мартеници. И от фин пясък изработват фигурите на Пижо и Пенда.

С огромната мартеница на плажа те искат да пожелаят на всички здраве, любов, свобода, нов живот, дълголетие и издръжливост!

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ