20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Затягат контрола върху строителната тежкотоварна техника в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за промени в Наредбата за организация на движението на територията на София. С тях се засилва контролът върху тежкотоварната техника около строителните обекти.

Дълго време инспекторатът се бори с недобросъвестните строители, които замърсяват уличните платна със своята тежкотоварна техника на излизане от обектите. Разпиляват отпадъци около строежите или по време на превозването им. Новата наредба е съобразена със съдебна практика по дело, формирано по жалба на заинтересовани страни от строителния бранш. Целта е да се въведат ясни правила и повече възможности за контрол от страна на общината. С измененията в Наредбата ще се позволи на Столичния инспекторат да върши по-ефективно работата си по предотвратяване замърсяването на столицата.

Увеличават се и санкциите за строителните фирми. Те ще започват от 1000 лв. и ще стигат до 50 000 лв. По-високи глоби ще се налагат за:

* отвеждането на води от строителните площадки по тротоарите и улиците;

* излизането от обектите без предварително почистена от специално изградено за това устройство ходова част;

* транспортирането на строителни отпадъци извън определения маршрут;

* смесване на земни маси с други строителни отпадъци

извършване на строително-ремонтни дейности на сгради/обекти без ограда.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Вековно дърво в Плевен указва историческите и културни забележителности

Указателни табели, насочващи към историческите и културните забележителности на Плевен, бяха монтирани на дънера на дърво, което е на близо 150 години. Дънерът се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ