19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Затягат контрола върху строителната тежкотоварна техника в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за промени в Наредбата за организация на движението на територията на София. С тях се засилва контролът върху тежкотоварната техника около строителните обекти.

Дълго време инспекторатът се бори с недобросъвестните строители, които замърсяват уличните платна със своята тежкотоварна техника на излизане от обектите. Разпиляват отпадъци около строежите или по време на превозването им. Новата наредба е съобразена със съдебна практика по дело, формирано по жалба на заинтересовани страни от строителния бранш. Целта е да се въведат ясни правила и повече възможности за контрол от страна на общината. С измененията в Наредбата ще се позволи на Столичния инспекторат да върши по-ефективно работата си по предотвратяване замърсяването на столицата.

Увеличават се и санкциите за строителните фирми. Те ще започват от 1000 лв. и ще стигат до 50 000 лв. По-високи глоби ще се налагат за:

* отвеждането на води от строителните площадки по тротоарите и улиците;

* излизането от обектите без предварително почистена от специално изградено за това устройство ходова част;

* транспортирането на строителни отпадъци извън определения маршрут;

* смесване на земни маси с други строителни отпадъци

извършване на строително-ремонтни дейности на сгради/обекти без ограда.

Related Articles

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ