25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Затварят част от Е-79 до края на годината

Заради изграждащия се скоростен път между Ботевград и Видин от 10 юни затварят част от главния път Е-79. Очакват се затруднения за шофьорите и интензивен трафик.

Автомобилите до 12 т ще може да преминават през Враца – Паволче – Челопек – Лютиброд, Искърското дефиле, както и Мездра – Роман – Златна Панега и връзката с АМ „Хемус“.

Движението на тировете от и към „Дунав мост“ 2 може да се извършва по маршрута през прохода „Петрохан“ в посока София, а в обратна посока след АМ „Хемус“ – през Долни Дъбник, Кнежа и Бяла Слатина.

„Теренът е изключително сложен за строителство – планински. Работа по трасето, взривни работи, изкопни дейности, които застрашават преминаващите. Безопасността налага затварянето на участъка. Обходните маршрути не са леки, те минават през населени места. Апелирам шофьорите за търпение“, каза пред bTV Веселин Николов, директор на областно пътно управление – Враца.

В регулирането на движението първите дни ще участва и полицията. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Пилотно: Велико Търново стартира проект за всеобхватно управление на битовите отпадъци

Град Дебелец ще е първият в България с новата система Пилотен проект за цялостно и всеобхватно управление на битовите отпадъци стартира Община Велико Търново заедно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ