34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Започна строителството на канализация в Драгалевци и Кръстова вада

Дадоха старт на изграждането на Главен канализационен клон 1, след реализацията на който столичните квартали Драгалевци и Кръстова вада -изток ще имат канализация. Направена бе символична първа копка на кръстовището на улиците „Флора Кънева“ и „Арарат“.

Строителните дейности започват след 7-8 годишен период на подготовка, включващ отчуждаване на имоти, градоустройствени процедури, проектиране и обществени поръчки. С изграждането на съоръжението двата квартала Драгалевци и „Кръстова вада“ – изток ще се сдобият с истинска канализация, каквато досега никога не са имали. Това ще отмени статуса им на бивши вилни и извънградски зони и ще ги приравни към пълноправни софийски квартали.

Строителните дейности по изграждането на канализационния клон на кръстовището ще отнемат между 20 и 30 дни. След това ще продължат нагоре към околовръстния път. Целият проект в рамките на „Кръстова вада“ трябва да приключи за около 150 дни.

Във връзка със строителните дейности се въвежда и временна организация на движението за двата етапа на работа.

Related Articles

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ