4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Започна строителството на канализация в Драгалевци и Кръстова вада

Дадоха старт на изграждането на Главен канализационен клон 1, след реализацията на който столичните квартали Драгалевци и Кръстова вада -изток ще имат канализация. Направена бе символична първа копка на кръстовището на улиците „Флора Кънева“ и „Арарат“.

Строителните дейности започват след 7-8 годишен период на подготовка, включващ отчуждаване на имоти, градоустройствени процедури, проектиране и обществени поръчки. С изграждането на съоръжението двата квартала Драгалевци и „Кръстова вада“ – изток ще се сдобият с истинска канализация, каквато досега никога не са имали. Това ще отмени статуса им на бивши вилни и извънградски зони и ще ги приравни към пълноправни софийски квартали.

Строителните дейности по изграждането на канализационния клон на кръстовището ще отнемат между 20 и 30 дни. След това ще продължат нагоре към околовръстния път. Целият проект в рамките на „Кръстова вада“ трябва да приключи за около 150 дни.

Във връзка със строителните дейности се въвежда и временна организация на движението за двата етапа на работа.

Related Articles

Промени в наредбата за достъпна среда са публикувани за обсъждане

Достъпни места за паркиране към новите жилищни сгради или към сгради със смесено предназначение с жилища в тях ще се осигуряват, когато в тях...

Домът на културата в Габрово е напълно обновен

Сградата на Дома на културата „Емануил Манолов” в Габрово е напълно обновена. Основният ремонт и реконструкцията на сградата бяха изпълнени по проект „Развитие на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ