5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това са станция 5 на бул. „Асен Йорданов“ и станция 6, която ще е под локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, срещу Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Анна“.

След работна среща на кмета на „Слатина“ Георги Илиев с директора на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев, главния архитект на София Здравко Здравков и други експерти се стигна до единодушно решение, че са необходими технически промени в архитектурните планове, с цел да се подобри функционалността на метростанциите.

В началото на ноември директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев заяви, че същинската работа по новия лъч ще започне в края на месеца. Срокът на договорите вече тече, а финансирането е осигурено от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура. Братоев уточни още, че тунелната машина ще тръгне от бул. „Цариградско шосе“.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ