10 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Започва ремонт на Младежкия културен център в Ямбол

След дълго отлагане започна подготовката за ремонт и модернизация на сградата на Младежки културен център „Георги Братанов“, бивш Младежки дом.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно.

Проектът се реализира по ОП „Региони в растеж“ и се очаква ремонтните дейности да приключат до края на годината. Освен цялостно реновиране на базата се предвижда и вътрешно преразпределение на пространството.

При мащабния ремонт ще бъдат обособени зали за образователни и творчески занимания, кабинети за обучения, репетиционни за танцово и балетно изкуство, зала за конферентни срещи, многофункционална зала за концертни изяви и други. Отново ще заработи и ресторант с тераси над реката. Проектът за реновирането на сградата е на ямболския архитект Сотир Камбуров.

Related Articles

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ