15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Започва ремонт на Младежкия културен център в Ямбол

След дълго отлагане започна подготовката за ремонт и модернизация на сградата на Младежки културен център „Георги Братанов“, бивш Младежки дом.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно.

Проектът се реализира по ОП „Региони в растеж“ и се очаква ремонтните дейности да приключат до края на годината. Освен цялостно реновиране на базата се предвижда и вътрешно преразпределение на пространството.

При мащабния ремонт ще бъдат обособени зали за образователни и творчески занимания, кабинети за обучения, репетиционни за танцово и балетно изкуство, зала за конферентни срещи, многофункционална зала за концертни изяви и други. Отново ще заработи и ресторант с тераси над реката. Проектът за реновирането на сградата е на ямболския архитект Сотир Камбуров.

Related Articles

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ