17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Започва реконструкция на ГКПП “Станке Лисичково“

На 21.06.2023 г. започва реконструкцията на ГКПП „Станке Лисичково“ / МП „Логодаж“. По време на целия ремонт движението на леки и товарни превозни средства през пункта няма да се спира, но е възможно да бъде ограничавано в някои участъци, съобщиха от Агенция „Митници“. През първия етап на строително-монтажните работи пътническият и товарният трафик ще преминават през двете съществуващи трасета, като ще се запази досегашната организация по контрол на транспортните средства. Строителството ще се извършва от двете страни на наличната инфраструктура. През втория етап на ремонтните работи движението ще бъде отклонено през новоизградените трасета.

Предвижда се двете фази на реконструкцията да продължат 180 дни като се планира трасетата от едно да станат три (две за лек и едно за тежък трафик) в посока, както и да се построят нови площадки за дезинфекция, хладилен контейнер и рентген, да се поставят нови кабини, осветление и козирка. Ще се построят нова административна сграда, халета за щателна митническа проверка, санитарни помещения за преминаващите, както и цялата прилежаща водопроводна и комуникационна инфраструктура.

Стойността на проекта е над 15,4 млн. лв. без ДДС, като финансирането е осигурено от държавния бюджет чрез Агенция „Митници“.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ