16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Започва реконструкция на ГКПП “Станке Лисичково“

На 21.06.2023 г. започва реконструкцията на ГКПП „Станке Лисичково“ / МП „Логодаж“. По време на целия ремонт движението на леки и товарни превозни средства през пункта няма да се спира, но е възможно да бъде ограничавано в някои участъци, съобщиха от Агенция „Митници“. През първия етап на строително-монтажните работи пътническият и товарният трафик ще преминават през двете съществуващи трасета, като ще се запази досегашната организация по контрол на транспортните средства. Строителството ще се извършва от двете страни на наличната инфраструктура. През втория етап на ремонтните работи движението ще бъде отклонено през новоизградените трасета.

Предвижда се двете фази на реконструкцията да продължат 180 дни като се планира трасетата от едно да станат три (две за лек и едно за тежък трафик) в посока, както и да се построят нови площадки за дезинфекция, хладилен контейнер и рентген, да се поставят нови кабини, осветление и козирка. Ще се построят нова административна сграда, халета за щателна митническа проверка, санитарни помещения за преминаващите, както и цялата прилежаща водопроводна и комуникационна инфраструктура.

Стойността на проекта е над 15,4 млн. лв. без ДДС, като финансирането е осигурено от държавния бюджет чрез Агенция „Митници“.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ