26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Започва реконструкция на ГКПП “Станке Лисичково“

На 21.06.2023 г. започва реконструкцията на ГКПП „Станке Лисичково“ / МП „Логодаж“. По време на целия ремонт движението на леки и товарни превозни средства през пункта няма да се спира, но е възможно да бъде ограничавано в някои участъци, съобщиха от Агенция „Митници“. През първия етап на строително-монтажните работи пътническият и товарният трафик ще преминават през двете съществуващи трасета, като ще се запази досегашната организация по контрол на транспортните средства. Строителството ще се извършва от двете страни на наличната инфраструктура. През втория етап на ремонтните работи движението ще бъде отклонено през новоизградените трасета.

Предвижда се двете фази на реконструкцията да продължат 180 дни като се планира трасетата от едно да станат три (две за лек и едно за тежък трафик) в посока, както и да се построят нови площадки за дезинфекция, хладилен контейнер и рентген, да се поставят нови кабини, осветление и козирка. Ще се построят нова административна сграда, халета за щателна митническа проверка, санитарни помещения за преминаващите, както и цялата прилежаща водопроводна и комуникационна инфраструктура.

Стойността на проекта е над 15,4 млн. лв. без ДДС, като финансирането е осигурено от държавния бюджет чрез Агенция „Митници“.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ