13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Започва основен ремонт на жп гара Ихтиман

Стартират ремонтните дейности, свързани с основния ремонт на жп гара Ихтиман. Реконструкцията на зданието е част от проекта за цялостното обновяване на жп линията София – Пловдив на НКЖИ.

Проектът предвижда премахване на част от сградата на гарата /бившия ресторант/ и цялостен ремонт на останалата част и прилежащото пространство. Целта е да бъдат напълно реновирани както чакалнята и помещенията за служителите, така и пероните. Ще бъде изграден и нов гаров площад.

В момента гарата е заградена и се подготвя за строителството. По план трябва да приключи до септември 2024 г. Най-вероятно обаче работата ще продължи още две години след това тъй като изпълнението на обществената поръчка на НКЖИ се забави – трябваше да стартира на 20 юли 2020 г., но нуждата от отчуждаване на имоти отне две години.

От общинската администрация уверяват, че ремонтът на жп гарата няма да попречи на потока от пътници.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ