14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Започва основен ремонт на жп гара Ихтиман

Стартират ремонтните дейности, свързани с основния ремонт на жп гара Ихтиман. Реконструкцията на зданието е част от проекта за цялостното обновяване на жп линията София – Пловдив на НКЖИ.

Проектът предвижда премахване на част от сградата на гарата /бившия ресторант/ и цялостен ремонт на останалата част и прилежащото пространство. Целта е да бъдат напълно реновирани както чакалнята и помещенията за служителите, така и пероните. Ще бъде изграден и нов гаров площад.

В момента гарата е заградена и се подготвя за строителството. По план трябва да приключи до септември 2024 г. Най-вероятно обаче работата ще продължи още две години след това тъй като изпълнението на обществената поръчка на НКЖИ се забави – трябваше да стартира на 20 юли 2020 г., но нуждата от отчуждаване на имоти отне две години.

От общинската администрация уверяват, че ремонтът на жп гарата няма да попречи на потока от пътници.

Related Articles

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ