19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Започва изграждане на водопровод и канализация в кв. „Баделема“ в Асеновград

Започва реалната работа по изграждане на нов водопровод и канализация в асеновградския квартал „Баделема“. Символичната „първа копка“ на новия строителен обект направи зам.-кметът по строителството инж. Стоян Димитров.

„Тази зона на Асеновград се развива доста активно. Миналата година със средства на общината бяха изградени водопровод и канализация по ул. „Матей Преображенски“. А сега, с пари от републиканския бюджет, общинската администрация кандидатства по програмата за развитие на ВиК – сектора. Бяхме одобрени за финансиране в размер на около 1 200 000 лв. С тези пари ще изградим частично водопровод и канализация“, посочи зам.-кметът.

Той допълни, че улиците в кв. „Баделема“ не са трасирани към момента. С реализирането на настоящия проект ще бъде изпълнено и това. По този начин ще се осигури и нормален достъп до имотите на хората в района. „Когато строителството в квартала е към финала, община Асеновград ще започне изграждането и на самата улична мрежа. Преди това, не е рационално, тъй като настилката ще бъде компрометирана от преминаващите тежкотоварни автомобили“, каза още инж. Стоян Димитров. Улиците, по които ще преминават водопроводът и канализацията, са „Младежка“, „Иванка Тасева“, „Петко Москов“, „Апостол Попдимитров“, „Проф. Иван Кирков“, „Христо Бойков“ и „Д-р Александър Александров“.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ