24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост. Контрактите са с община Свищов и са за близо 18 млн. лв., става ясно от съобщение на МРРБ.

Аргументът да се подпишат договорите с община Свищов е, че тя е била първата, която е подала проектни предложения по процедурата.

Споразуменията с етажните собствености вече са факт, в ход е обявяването на процедурата за обществените поръчки за избор на изпълнители на строителите дейности.

Очакванията са до началото на лятото работата да започне, ако няма обжалвания на процедурите, коментират от администрацията на кмета. Общината е подала проектни предложения за общо 36 сгради, от които са одобрени 19 блока за близо 30 млн. лева, какъвто е бил лимитът на общината.

Related Articles

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ