2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Завърши модернизацията на жп гара Искър

Само за два месеца НК „Железопътна инфраструктура“ успя да завърши три важни инфраструктурни проекта – жп гарите Стара Загора и Искър, както и връзката между пристанището в Бургас и вътрешността на страната. Това каза заместник-министърът на транспорта и съобщенията Бисер Минчев по време на откриването на реконструираната жп гара Искър в София. Той подчерта, че гарата е една от основните точки, която посреща пътниците и именно затова модернизацията им е от такова голямо значение.

„Построена преди повече от 70 години, гара Искър заема важна част в железопътната история на България”, обясни зам.-министърът и добави, че от днес вече е вдъхнат нов живот на гаровия комплекс.

Обхватът на проекта включва пълна модернизация на цялата инфраструктура на обекта и помощните технологични сгради и съоръжения, посочи генералният директор на НКЖИ Мария Генова. На събитието присъстваха още представители на Управителния съвет на НК „Железопътна инфраструктура“, на фирмата-изпълнител и др.

Реконструкцията на гаров комплекс Искър се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г., а стойността на договора за строителство е 1 212 239 лева.

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ