26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

ЕК подготвя за пети път Форум на градовете

Срещата ще се проведе на 16 и 17 март 2023 г. в Торино

Петото издание на Форум за градовете, организирано от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, ще се проведе на 16 и 17 март 2023 г. в италианския град Торино. Мотото на тазгодишното издание е: „Заедно за зелени и справедливи градове“.

По време на събитието ще бъде даден официален старт на Европейската градска инициатива European Urban Initiative (EUI), www.urban-initiative.eu, която поставя във фокуса на вниманието на участниците няколко важни теми. Основният акцент ще бъдат иновациите, споделянето и вдъхновението за устойчиво градско развитие в Европа.

Друга важна тема, която ще се обсъжда на форума, ще е ролята на градовете при изпълнението на Европейската зелена сделка и прилагането на стратегически подходи при адресирането на измененията в климата и опазването на околната среда.

Ще се дискутира още ролята на малките и средни градски зони за доближаване на Европа до гражданите, както и задвижването на зеления и справедлив преход.

Заявки за участие се приемат до 27 февруари 2023 г.

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ