14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

ЕК подготвя за пети път Форум на градовете

Срещата ще се проведе на 16 и 17 март 2023 г. в Торино

Петото издание на Форум за градовете, организирано от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия, ще се проведе на 16 и 17 март 2023 г. в италианския град Торино. Мотото на тазгодишното издание е: „Заедно за зелени и справедливи градове“.

По време на събитието ще бъде даден официален старт на Европейската градска инициатива European Urban Initiative (EUI), www.urban-initiative.eu, която поставя във фокуса на вниманието на участниците няколко важни теми. Основният акцент ще бъдат иновациите, споделянето и вдъхновението за устойчиво градско развитие в Европа.

Друга важна тема, която ще се обсъжда на форума, ще е ролята на градовете при изпълнението на Европейската зелена сделка и прилагането на стратегически подходи при адресирането на измененията в климата и опазването на околната среда.

Ще се дискутира още ролята на малките и средни градски зони за доближаване на Европа до гражданите, както и задвижването на зеления и справедлив преход.

Заявки за участие се приемат до 27 февруари 2023 г.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ