27 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

ЕК одобри държавна помощ от € 5,8 млн. за летищата в Бургас и Варна

Двете аерогари са потърпевши от войната в Украйна

Европейската комисия одобри българска държавна помощ в размер на 5,8 милиона евро в подкрепа на летищата в Бургас и Варна в контекста на войната в Украйна.

Помощта е под формата на отлагане на плащането на концесионните такси. Те са дължими от Fraport Twin Star Airport Management AD – компанията, стопанисваща двете летища, на българското правителство, което е собственик на инфраструктурите там.

Целта на помощта е летищата да се справят с дефицита на ликвидност. Той се дължи на намаляване на работата им поради затварянето на украинското въздушно пространство, както и на европейското въздушно пространство за руски самолети. По този начин ще бъдат намалени разходите на оператора на аерогарите.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ