23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

ЕК одобри държавна помощ от € 5,8 млн. за летищата в Бургас и Варна

Двете аерогари са потърпевши от войната в Украйна

Европейската комисия одобри българска държавна помощ в размер на 5,8 милиона евро в подкрепа на летищата в Бургас и Варна в контекста на войната в Украйна.

Помощта е под формата на отлагане на плащането на концесионните такси. Те са дължими от Fraport Twin Star Airport Management AD – компанията, стопанисваща двете летища, на българското правителство, което е собственик на инфраструктурите там.

Целта на помощта е летищата да се справят с дефицита на ликвидност. Той се дължи на намаляване на работата им поради затварянето на украинското въздушно пространство, както и на европейското въздушно пространство за руски самолети. По този начин ще бъдат намалени разходите на оператора на аерогарите.

Related Articles

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ