27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Експерти от 4 държави обсъждат екологията в градска среда в Пловдив

И утре в Пловдив продължава Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики”.

Във форума участват експерти от България, Норвегия, Унгария и Чехия. Те ще представят добри практики от своите страни за планиране и управление на зелената система в градска среда, както и за участие на младите хора в определянето на политики в тази сфера.

Акцентите на събитието са:

създаване и съхраняване на зелени площи, опазване на дърветата в градска среда, прозрачно и открито взаимодействие с гражданите в процесите по проектиране и осъществяване на дългосрочните политики за устройствено развитие на градовете, включително спрямо предизвикателствата породени от климатичните промени.

Сред лекторите са лекторите ланд. арх. Невена Цветкова, инж. Томаш Трънка и Любомира Колчева – директор на фондация „ЕкоОбщност“.

Международната конференция „Градската среда като пространство за реализиране на устойчиви политики“ се организира от Фондация „ЕкоОбщност“ и е част от дейностите по проект „Да върнем гражданското си пространство: от местно към европейско ниво“. Целта му е да събере представители на граждански организации и групи, местни власти и експерти, които са заинтересовани и имат отношение към екологията и планирането на градската среда.

Related Articles

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ