4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ – и се изгражда по проект на Българската скейтборд федерация, а по време на проверката част от готовите съоръжения бяха тествани от скейтбордистите.

„Работим заедно със спортните клубове и федерациите, за да могат съоръженията да отговорят на очакванията на младите хора. Мястото е изключително подходящо, достъпно е и в същото време се намира в паркова среда, каза кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на обекта.

Район „Надежда“ работи по още няколко проекта. Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен парк. Изграждането на трите спортни обекта може да започне през следващата година, посочи районният кмет Димитър Димов. Той добави, че в момента се строят още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства и една в двора на 63 ОУ “Христо Ботев“.

Related Articles

Започва строителството на метрото през район „Слатина“

Първа копка на две от новите шест станции на метрото ще бъде направена на 27 ноември в 13:00 часа, срещу зала „Арена София“. Това...

Община Търговище поема управлението на Мисионис

Община Търговище ще иска разрешение от Министерството на културата за поемане на управлението на късноантичния и средновековен град Мисионис за срок от 10 години,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ