27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ – и се изгражда по проект на Българската скейтборд федерация, а по време на проверката част от готовите съоръжения бяха тествани от скейтбордистите.

„Работим заедно със спортните клубове и федерациите, за да могат съоръженията да отговорят на очакванията на младите хора. Мястото е изключително подходящо, достъпно е и в същото време се намира в паркова среда, каза кметът Йорданка Фандъкова по време на проверка на обекта.

Район „Надежда“ работи по още няколко проекта. Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен парк. Изграждането на трите спортни обекта може да започне през следващата година, посочи районният кмет Димитър Димов. Той добави, че в момента се строят още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства и една в двора на 63 ОУ “Христо Ботев“.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ