22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

До 30 юли: Удължават ремонта по АМ „Тракия“ край Стара Загора

Ремонтните дейности по магистрала „Тракия“ между 184-ти и 208-ми км в района на Стара Загора ще бъдат удължени до края на юли. Остава и временна организация на движението по обходния маршрут през околовръстния път на Стара Загора.

Ремонтът на 23-километровата отсечка от пътния възел край село Свобода до Стара Загора започна на 23 април и трябваше да приключи до края на юни. От прессъобщение на община Стара Загора става ясно, че срокът е удължен до 30 юли със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут на „Тракия“ остава през село Ракитница и Околовръстен път на Стара Загора.

Запазва се и въведената временна организация на движението при пътен възел Стара Загора – Кольо Ганчев и пресичането на Републикански път I-5 Стара Загора- Димитровград и път II-66 (Околовръстен път).

Движещите се по път I-5 (направлението АМ „Тракия“- София) остават с предимство, а транспортните потоци по Околовръстния път на Стара Загора остават с второстепенно направление.

Алтернативните маршрути са през Подбалканския път или през Димитровград и магистрала „Марица“.

Related Articles

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ