24 C
Пловдив
събота, юли 27, 2024

До 30 юли: Удължават ремонта по АМ „Тракия“ край Стара Загора

Ремонтните дейности по магистрала „Тракия“ между 184-ти и 208-ми км в района на Стара Загора ще бъдат удължени до края на юли. Остава и временна организация на движението по обходния маршрут през околовръстния път на Стара Загора.

Ремонтът на 23-километровата отсечка от пътния възел край село Свобода до Стара Загора започна на 23 април и трябваше да приключи до края на юни. От прессъобщение на община Стара Загора става ясно, че срокът е удължен до 30 юли със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут на „Тракия“ остава през село Ракитница и Околовръстен път на Стара Загора.

Запазва се и въведената временна организация на движението при пътен възел Стара Загора – Кольо Ганчев и пресичането на Републикански път I-5 Стара Загора- Димитровград и път II-66 (Околовръстен път).

Движещите се по път I-5 (направлението АМ „Тракия“- София) остават с предимство, а транспортните потоци по Околовръстния път на Стара Загора остават с второстепенно направление.

Алтернативните маршрути са през Подбалканския път или през Димитровград и магистрала „Марица“.

Related Articles

През септември: Конкурс за българския павилион на Венецианското биенале 2025

През септември ще бъде обявен конкурс за кураторска концепция на българския павилион на Венецианско архитектурно биенале 2025. Комисар на българското участие ще бъде арх....

Археолозите от НАИМ при БАН кандидатстват за проучване на пътните трасета през следващите 4 години

Националният археологически институт с музей към БАН е единственият кандидат подал документи за участие в обявената от Агенция „Пътна инфраструктура“ открита процедура за сключване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ