14 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

До 30 юли: Удължават ремонта по АМ „Тракия“ край Стара Загора

Ремонтните дейности по магистрала „Тракия“ между 184-ти и 208-ми км в района на Стара Загора ще бъдат удължени до края на юли. Остава и временна организация на движението по обходния маршрут през околовръстния път на Стара Загора.

Ремонтът на 23-километровата отсечка от пътния възел край село Свобода до Стара Загора започна на 23 април и трябваше да приключи до края на юни. От прессъобщение на община Стара Загора става ясно, че срокът е удължен до 30 юли със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут на „Тракия“ остава през село Ракитница и Околовръстен път на Стара Загора.

Запазва се и въведената временна организация на движението при пътен възел Стара Загора – Кольо Ганчев и пресичането на Републикански път I-5 Стара Загора- Димитровград и път II-66 (Околовръстен път).

Движещите се по път I-5 (направлението АМ „Тракия“- София) остават с предимство, а транспортните потоци по Околовръстния път на Стара Загора остават с второстепенно направление.

Алтернативните маршрути са през Подбалканския път или през Димитровград и магистрала „Марица“.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ