30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

До 28 септември приемат оферти за ремонта на Дунав мост при Русе

Тече обществена поръчка за избор на изпълнител за основния ремонт на Дунав мост между Русе и Гюргево на път I-2. Кандидатите могат да подават оферти до 28 септември. Трасето на българска територия е с обща дължина 1,057 км.

Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови предпазни огради, ограничителни системи, маркировка и т. н.

При изпълнението на ремонтните дейности няма да се спира изцяло движението по Дунав мост. Изискването към бъдещия изпълнител ще бъде да организира така работния процес, че движението да се осъществява в едното платно.

Прогнозният срок за изпълнението на ремонта е 730 календарни дни. Индикативната стойност на поръчката е 20 895 000 лв. без ДДС и не е пределна.

Снимка: АПИ

Related Articles

След години протести: Ремонтът на пътя в селата край ТЕЦ „Марица Изток“ е в ход

След години на протести на местните жители основният ремонт на пътя на селата край ТЕЦ "Марица Изток" в община Гълъбово е вече в ход. Ремонтът...

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ