21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

До средата на май: Пускат всички фонтани във Варна

До 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовна оперативка на административните звена в администрацията. Само фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено обследване.

В същия период след надлежна проверка поетапно ще бъдат пуснати и градските чешми, включително тези в Морската градина. Кметът Благомир Коцев нареди проверка на чешмата на крайбрежната алея под сцена „Раковина“, възможностите за възстановяване на арката и водоподаването към нея.

Договорите за пътна поддръжка са подписани и започва поетапната рехабилитация на улици, като приоритетните участъци са посочени от съответните райони. От общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ увериха също, че на 1 юни Морската градина ще свети с подменено осветление.

Related Articles

Банско и Якоруда участват в проект на ЮНЕСКО за опазване на културното наследство

Регионалният център на ЮНЕСКО за Югоизточна Европа в София е част от мрежата центрове на световната организация с основна задача да опазва и помага...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ