18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

До седмица приключва ремонтът на захранващи водоеми в Сливен

До седмица ще приключи ремонтът на водоеми, захранващи високата и средната зона на Сливен, съобщиха от ВиК.

Вече е завършен ремонтът на водоем 5000 куб.м „Бункера“, който захранва с вода високата зона на града. Там са подменени всички тръби и кранове, изградени са връзките на две камери на водоема. Работи се по ремонта на водоема за средна зона „Хамам баир“ 12 200 куб. м.

Преди 3 месеца започна строителството на нов разпределителен водоем от 10 000 куб. м в района на Пречиствателната станция за питейни води на Сливен. Съоръжението ще осигурява на града допълнителен обем водни количества.

Предстои изграждането на покривна плоча на водоема, с което ще бъде завършено строителството му. До водоема „Бункера“ ще бъдат изградени 876 м външни връзки, посредством осигурените чугунени тръби с диаметър 70 см.

Със същите тръби, от водоема при Пречиствателната станция за питейни води с обем 10 000 куб. м до водоема „Хамам баир“ ще бъдат прекарани още 1886 м водоповод. Ще бъдат изградени и заложените по проекта шахти, кранове и водомери.

Над 100 години гаранция имат новите чугунени тръби, с които ще се осъществят външните връзки между захранващите водоеми. Всяка от тях тежи един тон. Има уникален сериен номер, който гарантира качеството и дава възможност за рекламация при нужда.

По европейски проект до момента в Сливен са изградени 15 км от предвидените за реконструкция 23 км водопроводи и 450 м от заложената за подмяна в проекта 3000 м канализационна мрежа.

Прогнозният срок за приключване на изграждането на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения в Сливен, включително водопроводи до и от пречиствателната станция за питейни води, е 31 януари 2023 г.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ