8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

До месец ще започне изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“ в София

Очаквам до месец да започне изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“ от ул. „Сребърна“ до „Симеоновско шосе“, това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на строителството на участъка. Бул. „Филип Кутев“ е част от третия градски ринг и е един от стратегическите обекти на Столичната община. Пробивът на ул. „Филип Кутев“ заедно с този на бул. „Тодор Каблешков“ ще осигурява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“ – посочи столичният кмет.

Към момента е изградено северното платно на бул. „Филип Кутев“ в участъка от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“. До края на съботния ден трябва да приключи полагането на маркировката и да бъде пуснато изцяло движението в участъка. Кметът на София очаква през това лято да започне и строителството на южното платно.

През тази пролет предстои да бъдат засадени 240 дървета по протежението на булеварда, както и в района, като компесаторно озеленяване.

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ