20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

До месец ще започне изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“ в София

Очаквам до месец да започне изграждането на пробива на бул. „Филип Кутев“ от ул. „Сребърна“ до „Симеоновско шосе“, това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на строителството на участъка. Бул. „Филип Кутев“ е част от третия градски ринг и е един от стратегическите обекти на Столичната община. Пробивът на ул. „Филип Кутев“ заедно с този на бул. „Тодор Каблешков“ ще осигурява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“ – посочи столичният кмет.

Към момента е изградено северното платно на бул. „Филип Кутев“ в участъка от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“. До края на съботния ден трябва да приключи полагането на маркировката и да бъде пуснато изцяло движението в участъка. Кметът на София очаква през това лято да започне и строителството на южното платно.

През тази пролет предстои да бъдат засадени 240 дървета по протежението на булеварда, както и в района, като компесаторно озеленяване.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ