23 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

До месец: Започва ремонт на Художествената галерия в Кърджали

До месец ще приключи процедурата по избор на изпълнител на ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали и строително-монтажните работи ще могат да започнат, съобщи заместник-кметът инж. Катя Митовска.

Проблемът с покрива на Художествената галерия в Кърджали отново е на дневен ред, тъй като при по-продължителни валежи се образуват обилни течове и на практика вторият етаж става непригоден за излагане на ценни експонати от богатата колекция на Художествената галерия.

По думите на инж. Катя Митовска строително-монтажните работи по покрива на галерията включват изцяло основен ремонт на покривната конструкция. Предвижда се и отвор, тъй като досега не е имало капандура и достъп до покривното пространство. Така проблемът с течовете ще бъде генерално решен, защото сега конструкцията е деформирана сериозно, каза още инж. Митовска.

Тя подчерта, че проектът за ремонт на културната институция изцяло е съобразен с методическите указания на Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като представлява архитектурен културен паметник с местно значение.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ