16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

До месец: Започва ремонт на Художествената галерия в Кърджали

До месец ще приключи процедурата по избор на изпълнител на ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали и строително-монтажните работи ще могат да започнат, съобщи заместник-кметът инж. Катя Митовска.

Проблемът с покрива на Художествената галерия в Кърджали отново е на дневен ред, тъй като при по-продължителни валежи се образуват обилни течове и на практика вторият етаж става непригоден за излагане на ценни експонати от богатата колекция на Художествената галерия.

По думите на инж. Катя Митовска строително-монтажните работи по покрива на галерията включват изцяло основен ремонт на покривната конструкция. Предвижда се и отвор, тъй като досега не е имало капандура и достъп до покривното пространство. Така проблемът с течовете ще бъде генерално решен, защото сега конструкцията е деформирана сериозно, каза още инж. Митовска.

Тя подчерта, че проектът за ремонт на културната институция изцяло е съобразен с методическите указания на Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като представлява архитектурен културен паметник с местно значение.

Related Articles

Напролет започва реконструкция на пречиствателната станция на „Ясна поляна“

Дългоочакваната реконструкция на пречиствателната станция на язовир "Ясна поляна", който захранва с вода повечето общини по Южното Черноморие, ще започне до началото на април....

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект - "TOURAL", който се изпълнява в рамките на Програма "Хоризонт Европа" с финансовата подкрепа на Европейския...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ