26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

До месец: Започва ремонт на Художествената галерия в Кърджали

До месец ще приключи процедурата по избор на изпълнител на ремонта на покривната конструкция на Художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали и строително-монтажните работи ще могат да започнат, съобщи заместник-кметът инж. Катя Митовска.

Проблемът с покрива на Художествената галерия в Кърджали отново е на дневен ред, тъй като при по-продължителни валежи се образуват обилни течове и на практика вторият етаж става непригоден за излагане на ценни експонати от богатата колекция на Художествената галерия.

По думите на инж. Катя Митовска строително-монтажните работи по покрива на галерията включват изцяло основен ремонт на покривната конструкция. Предвижда се и отвор, тъй като досега не е имало капандура и достъп до покривното пространство. Така проблемът с течовете ще бъде генерално решен, защото сега конструкцията е деформирана сериозно, каза още инж. Митовска.

Тя подчерта, че проектът за ремонт на културната институция изцяло е съобразен с методическите указания на Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като представлява архитектурен културен паметник с местно значение.

Related Articles

За обществено обсъждане: Публикуван е нов законопроект за ВиК

Да бъде запазена социалната поносимост на цената на ВиК услугите за всяка отделна административна област. Това е регламентирано в проекта на нов Закон за...

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ